Saturday , December 9 2023
Breaking News

Asfaltare Curti

Ce sa aleg dintre asfaltare curti si betonare?

Pentru unii proprietari, poate fi dificil sa aleaga intre asfaltare curti si betonare. Exista persoane care sunt de parere ca betonul reprezinta cea mai buna solutie pentru suprafata unei curti, il considera mai bun decat pavajul sau asfaltul. Exista si pareri impotriva betonului si persoane care sunt de parere ca asfaltarea curtilor ar fi o idee mult mai buna in comparatie cu betonarea acestora.

Pana la urma, fiecare este liber sa decida ce doreste in legatura cu proprietatea sa. Fiecare persoane cunoaste bugetul de care dispune, fiecare persoana are propriile preferinte si stie daca ar face sau daca nu ar face compromisuri.

In randurile de mai jos sunt prezentate informatii atat despre asfalt cat si despre beton. Toate aceste informatii au fost redactate pur informativ, pentru a va ajuta sa luati o decizie mai usor. Indiferent ca doriti sa asfaltati curtea sau sa o betonati, merita sa cititi pana la final articolul.

Asfaltare curti sau betonare?

Asfaltul mixt la cald este format din agregate (nisip, pietris) si bitum (obtinut din extragerea petrolului brut) care are rol de liant. Betonul este fabricat din materiale americane precum ciment, nisip si apa.

Asfaltare CurtiDe asemenea, betonul este cel mai folosit material artificial din lume. Deci, este mult mai probabil sa intalniti beton in curtile oamenilor decat asfalt. Cu toate acestea, asfaltul merita luat in considerare de catre proprietari.

In ceea ce priveste durabilitatea, atat asfaltul cat si betonul sunt avantajate. Ambele rezista zeci de ani, doar ca aici trebuie facute unele precizari. De exemplu, asfaltul face fata fara probleme ciclurilor de inghet – dezghet in fiecare an. Nu se crapa, nu se fisureaza si nu are de suferit datorita conditiilor meteorologice neprietenoase.

In plus…

Nu este afectat nici macar de solutiile antiderapante care sunt aruncate pe suprafata sa, pentru a topi gheata si zapada. In schimb, betonul este afectat de aceste solutii aruncate pe suprafata sa pentru a topi zapada si gheata.

Betonului ii este mult mai greu sa nu se fisureze si sa nu aiba crapaturi mari odata cu trecerea anilor. Deci, din acest punct de vedere, asfaltarea reprezinta o solutie mult mai eficienta.

O curte asfaltata are castig de cauza in fata unei curti betonat in ceea ce priveste aspectul estetic. Din acest motiv, atunci cand se doreste vinderea unei proprietati, daca proprietarul a optat pentru asfaltare curti, va obtine un pret mai bun decat daca si-ar fi betonat curtea. Cei care se gandesc ca pe viitor sa ia in calcul aceasta posibilitate, trebuie sa tina cont de acest lucru.

Timpul de intarire a betonului si a bitumului este de asemenea diferit. O curte betonata are nevoie de cateva zile bune inainte de a va putea parca masina sau inainte de a putea calca pe beton. In schimb, o curte asfaltata are nevoie de maxim 24 de ore, daca nu chiar mai putin. In urmatoarea zi, veti putea fara probleme sa va parcati masina in curtea asfaltata, si veti putea desfasura diverse activitati.

Concluzie

Exista multe lucruri care pot fi aduse in discutie despre asfaltare curti si betonarea acestora. In mod evident, exista si avantaje dar si dezavantaje pentru fiecare dintre aceste doua optiuni enumerate.

Cu toate acestea, se pare ca asfaltul are mai multe avantaje si poate fi cea mai buna solutie din punct de vedere financiar, estetic si chiar si in ceea ce priveste rezistenta.

Check Also

Asfaltare Pret

Asfaltare Pret

Cum pot afla un asfaltare pret aproximativ pentru curtea mea? Proprietarii de case care doresc …

Close