Saturday , May 25 2024
Breaking News

Asfaltare Pret

Cum pot afla un asfaltare pret aproximativ pentru curtea mea?

Proprietarii de case care doresc sa isi asfalteze curtea, sunt curiosi cum pot afla informatii despre asfaltare pret.

Cei mai multi dintre acestia incep sa caute pe Google informatii care sa le fie de folos in acest sens. O astfel de actiune din partea lor este oarecum fireasca, deoarece doresc sa isi poata stabili un buget pentru proiectul de asfaltare (unii l-au stabilit deja) si doresc sa fie informati.

Cu siguranta nu vor gasi un pret fix pentru asfaltarea curtii, dar vor putea afla informatii despre factorii care influenteaza costul final. Vor putea afla si cu aproximatie cat costa metrul patrat asfaltat, dar si diverse alte informatii interesante.

Aceste informatii le pot descoperi si in randurile care urmeaza. Asadar, daca v-ati propus sa va asfaltati curtea, in mod evident, trebuie sa cititi acest articol pana la final, cu mare atentie.

Asfaltare pret: Informatii utile

Asadar, cand vine vorba despre Asfaltare Pret pentru asfaltarea curtii, exista mai multi factori importanti pe care trebuie sa-i cunoasteti.

1. Dimensiunea curtii

In mod evident, imensiunea curtii este un factor important in ceea ce priveste stabilirea pretului final pentru proiectul dvs. de asfaltare. Pretul este influentat de acest factor deoarece cu cat este mai mare curtea, cu atat mai mult asfalt va fi necesar pentru asfaltare.

Acest lucru duce automat la costuri mai mari atat pentru materiale folosite pentru asfaltare, cat si la mai multa munca. Deci, este firesc ca pretul sa fie mai mare.

2. Starea suprafetei

O curte care este pregatita deja pentru asfaltare de dumneavoastra sau de catre altcineva, este mai ieftin de asfaltat decat o curte cu multe denivelari, care trebuie pregatita pentru asfaltare.

Pentru a pregati suprafata curtii pentru asfaltare, firma care va asfalteaza curtea ar solicita bani in plus, iar astfel costul asfaltarii ar fi mai mare.

3. Tipul de asfalt folosit

Trebuie sa stiti ca exista mai multe tipuri de asfalt care se pot folosi nu doar pentru drumuri si strazi, ci si pentru asfaltarea curtilor. Cel mai ieftin este asfaltul standard, care la ora actuala costa in jur de 30 si 45 lei pe metru patrat.

Asfaltare PretAsfaltul modificat cu polimeri costa intre 35 si 50 de lei pe metru patrat dar este mai rezistent la uzura si la temperaturi extreme. Exista de asemenea si asfalt poros, care costa intre 45 si 60 de lei pe metru patrat.

Acesta ii permite apei sa se scurga prin suprafata sa, iar astfel sansele de inundatie si de alunecari de teren sunt eliminate. Nu in ultimul rand, exista asfalt colorat, acesta fiind ideal pentru o estetica placuta, dar costa mai mult. Pretul asfaltului colorat este cuprins intre 50 si 70 de lei pe metru patrat.

De mentionat este faptul ca preturile asfaltului folosit sunt cuprinse intre o suma si alta in functie de factorii amintiti anterior (starea suprafetei si dimensiunea suprafetei).

4. Accesibilitatea locatiei

In cazul in care curtea este greu accesibila sau este situata intr-o zona in care traficul este aglomerat, costurile pot fi mai mari pentru transportul materialelor si echipamentelor. De asemenea, daca doriti sa asfaltati o curte intr-o zona indepartata cum ar fi intr-o statiune montana, pretul poate fi si mai mare.

5. Conditiile meteorologice

Exista persoane care nu sunt constiente de faptul ca aceste conditii meteorologice pot influenta pretul proiectului de asfaltare. Daca temperaturile sunt scazute si precipitatiile isi fac simtita prezenta, lucrarile pot fi intarziate. In aceste conditii, costurile proiectului de asfaltare pot fi mai mari.

Concluzie

Exista mai multi factori importanti cand vine vorba despre asfaltare pret pentru curtea casei. Este important sa cunoasteti toate aceste detalii pentru a nu fi surprinsi atunci cand auziti cati bani va cere contractorul pentru proiectul de asfaltare a curtii.

Check Also

Pergola Zip Screen

Pergola Zip Screen

Ce este o pergola zip screen? O pergola zip screen reprezinta solutia ideala pentru a …

Close