Saturday , May 25 2024
Breaking News

Biserica Fortificata Prejmer

In ce zile poate fi vizitata Biserica fortificata Prejmer?

Pentru cei care viziteaza Brasovul, Biserica fortificata Prejmer reprezinta o destinatie care merita vizitata. Desi nu discutam despre un obiectiv turistic din oras, aceasta biserica fortificata se afla foarte aproape de Brasov.

Veti avea posibilitatea de a descoperi multe informatii interesante in ceea ce priveste acest obiectiv turistic. Tot ce trebuie sa faceti este sa cititi articolul pana la final. Asadar, sa vedem mai in amanunt, unde se afla si cand se poate vizita aceasta biserica. Aflati si informatii foarte interesante si utile despre acest obiectiv turistic.

Biserica fortificata Prejmer: Localizare

Asadar, Biserica fortificata Prejmer se afla in localitatea cu acelasi nume (Prejmer), din judetul Brasov. Localitatea se afla mai exact la o distanta de doar 15 kilometri de frumosul oras din Transilvania.

Biserica Fortificata PrejmerMai concret, Prejmer este o localitate din depresiunea Barsei, aflata intr-o zona mlastinoasa si plata. La doar 10 kilometri in zona de nord se afla Muntii Intorsuriii, iar la doar 5 km in zona de sud se afla Valea Oltului.

Localitatea are de asemenea legaturi directe pe sosea dar si pe calea ferata cu orase cum ar fi Brasov, Sfantu Gheorghe sau Buzau. Deci si locuitorii celorlalte doua orase si nu numai, pot sosi cu incredere in Tara Barsei pentru a vedea renumita biserica.

Despre biserica din Prejmer

Asadar, Biserica fortificata Prejmer este foarte faimoasa in Romania dar si in strainatate. De fapt, nu exageram absolut deloc daca spunem ca este cea mai renumita biserica evanghelista din Romania. Ba chiar mai mult, este printre cele mai renumite astfel de biserici din sud – estul Europei.

Un alt amanunt interesant este ca Biserica fortificata Prejmer este singura din Romania si nu numai, care este ingradita de ziduri fortificate. Astfel de ziduri nu sunt intalnite decat in cazuri speciale, cum ar fi la cetatile medievale.

Este de asemenea, inclusa in patrimoniul Unesco, si nu de ieri sau de azi ci din anul 1999. Sa nu uitam si ca este inclusa in faimosul Ghid Verde Michelin. Este singura destinatie turistica de pe teritoriul tarii care este inclusa in acest faimos ghid.

Biserica a fost construita acum foarte mult timp. Constructia a fost inceputa de catre Cavalerii Teutoni. Cu toate acestea, nu ei nu au reusit sa duca acest proiect la finalizare. Constructia bisericii a fost finalizata de catre cistercieni.

Program de vizitare

Asadar, acum ca ati aflat atat de multe informatii interesante despre Biserica fortificata Prejmer, poate doriti sa o si vizitati. In aceste conditii este foarte important sa cunoasteti si programul de zi cu zi, pentru a nu merge la Prejmer si sa nu puteti vizita.

Exista un program de vara dar si un program de iarna pentru vizitarea bisericii. Programul de vara incepe in data de 01 aprilie si dureaza pana la data de 31 octombrie. In aceasta perioada, se poate vizita de luni pana sambata biserica intre orele 09:00 si 18:00. Si duminica se poate vizita, de la ora 10:00 incepand, si pana la ora 18:00.

Programul de iarna este cuprins intre 01.11 si 31.03. Si in acest timp se poate vizita Biserica intre orele 09:00 si 16:00 de luni pana sambata. Duminica in schimb, programul este de la 11:00, pana la 16:00. Deci, puteti vizita biserica si in week-end daca doar asa va permite timpul sau doar atunci doriti.

Close